Google web sitelerinden ne istiyor?
Dijital dünyanın hayatımızdaki yerini giderek sağlamlaştırmasıyla birlikte insanların alışveriş alışkanlıkları değişmeye başladı. Pazardan, çarşıdan ve marketten alınan ürünlerin çoğu artık internetten sipariş verilmeye başlandı. İnsanlar almak istedikleri ürünün adını Google’a yazarak karşılarına gelen siteleri inceleyerek siparişlerini veriyor. Peki, Google web sitelerinden ne yapmalarını istiyor?
İnternetin yaygınlaşması ve giderek hızlanması ile birlikte dijital dünya artım insanların cebinde. Eskiden ödevlerin ve araştırmaların yapıldığı sanal alem kitap okumadan, alışverişe, günlük yazımından haber takibine kadar neredeyse tüm işlemlerimizi yaptığımız bir mecra oldu. Bu alemde işlemlerini yaparken herkesin kullandığı en önemli araç Google. Dünya üzerinde yapılan aramaların yüzde 95’i Google ile yapılıyor.
Google’da insanlar ilk 3 sırayı tıklıyor
Dijital pazarlarda yapılan bir araştırmaya göre arama motorları üzerinden yapılan aramalarının yüzde 36,4’ü birinci sırada yer alan siteleri tıklarken, yüzde 12,5’i ikinci sıra, yüzde 9,5’i ise üçüncü sırada yer alan firmayı tıklıyor. Kalan yüzde 41 ise geriye kalan binlerce sonucu kademeli olarak paylaşıyor. Bu araştırma bize en işlek caddenin ilk üç sırada olduğunu özellikle de birinci sıranın önemini gösteriyor. Google tüm internet sitelerini sıralama yaparken belirlediği kurallara uyulup uyulmadığını denetlediği birçok sistemi bulunuyor. Bu sistemleri kullanarak eksiklerinizi tespit ederek dijital pazarın en önemli aktörü Google’da üst sıralarda yer alabilirsiniz.
Google en işlek caddesinde yer almanın püf noktaları
Peki arama motorları içinde açık ara önce yer alan Google’da birinci sıralarda yer alarak dijital pazarın en işlek caddesinde dükkan açmanın sırları nelerdir? Dünya üzerinde herhangi bir arama yapan 100 kişiden 95’inin kullandığı Google’ın internet sitelerini üst sıralarda göstermek için istediği bazı önemli püf noktaları var.
- En kaliteli içeriği en özgün şekilde yazmalısınız
- Google’ın sıralama yaparken dikkate aldığı 200 kritere dikkat etmelisiniz
- Google kriterlerine en fazla uyum sağlayan firma olmalısınız
- Sitenizi bu kriterlere uyumlu hale getirmenin kilidini anahtar kelime çalışmasıyla açabilirsiniz
- Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışmalarına önem vermelisiniz
- Sitenizin mobil uyumlu olup olmamasına dikkat etmeli ve bu kuralı es geçmemelisiniz
- Google’ın Pagespeed İnsight programını kullanarak sitenizin hızını takip etmelisiniz.