Video İçerikte Yer Alması Gereken 5 Altın Kural
Video içerik, bir markanın ya da ürünün hedef kitlesine uygun olarak hazırlanan ve hikâyesi olan görsel içeriktir. Sosyal medya platformları ve web sayfaları için hazırlanan video içerikler, markanın bilinirliğinin artması ve hedef kitleye ulaşmasında en güçlü pazarlama yöntemlerinden biri olarak bilinir. Video içerikleri hedef kitleye ulaştırmanın en etkili araçları; Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kanallarıdır.
Video İçerik Neden Önemlidir?
Video içerik ile tanıtımı yapılan ürünlerin akılda kalıcılık oranı %70 oranında artıyor. Günümüzde firmaların %85’i video içerik çalışmalarını bir pazarlama aracı olarak kullanıyor. Video içerikler sayesinde şirketlerin %93’ü yeni müşterilere sahip oluyor.
Forbes Dergisi’nde yer alan araştırmaya göre; video içerik ile hazırlanmış tanıtım çalışmaları, müşterilerin %90’ının satın alma kararlarını etkiliyor. Müşterilerin %64’ünün ise; video içerik ile karşılaştıktan sonra satın alma olasılığı artıyor.
Video içerikler ticari olarak kullanıldığında işletmelere;- Hedef kitlesine kolayca ulaşma imkânı sağlar.
- Markanın hedef kitlesini büyütür.
- Marka bilinirliğini arttırır.
- Tanıtımı yapılan ürünlerin satışını arttırır.
- Özel günlerde kampanyalar düzenleyerek daha fazla satış yapılmasını sağlar.
- Farklı içerik stratejileri ile firmaları rakiplerinin önüne geçirir.
- Video içerik, firmaların reklam ve tanıtım bütçelerini düşürür.
Video İçerikte Yer Alması Gereken 5 Altın Kural Nedir?
1- Doğru Video Stratejisi: Aylık bir milyardan fazla kullanıcıya ulaşan Youtube’a göre içerik stratejileri 3 farklı gruptan oluşur.
- Hero, geniş kitlelere ulaşan, viral olabilecek, tek seferlik video içeriklerdir.
- Hub, belli periyotlarla hazırlanan ve kullanıcıların ilgi alanlarını konu edinen video içeriklerdir.
- Hygiene, marka ve anahtar kelimeler üzerine çalışılmış, belli bir soruya cevap arayan ve her zaman ulaşılabilen içeriklerdir.
2- Doğru Hedef Kitle: Video içerik hazırlarken en önemli konu; hedef kitleye ve ürüne uygun çalışmalar yapılmasıdır. İçerikler, tanıtımı ya da duyurusu yapılacak ürünle paralel olmalıdır. Video içeriğin yayınlanacağı mecra da önemlidir. Youtube, Facebook, Instagram veya Snapchat’te yayınlanacak videonun dili, tasarımı ve içeriği birbirinden farklıdır.
3- Videonun Süresi: Araştırmalara göre; hedef kitle içeriğin ilk 5 saniyesine göre videonun devamını izleyip izlemeyeceğine karar veriyor. Ayrıca tüketiciler videolara ortalama 2 dakika konsantre oluyor. Bu nedenle gereksiz ayrıntıların çıkarılması ve videonun süresinin ideal seviyede tutulması gerekir.
4- Anlık mı, Uzun Vadeli Etki mİ? : Video içerik oluştururken anlık mı yoksa kalıcı uzun vadeli etki mi bekleniyor buna karar verilmeli. Facebook’ta canlı videolar popülerken Youtube’ta uzun vadeli ve kalıcı içerikler kullanılıyor.
5- Mobil Uyumluluk: İnternet trafiğinin neredeyse üçte ikisi, akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarla sağlanıyor. Bu nedenle hazırlanacak video içeriklerin mobil uyumlu olması gerekiyor. Aksi takdirde izlemesi zor olacağından başarıya ulaşamaz.
Butik İçerik, video içerik, kategori içeriği, sosyal medya danışmanlığı alanlarında hizmet veriyor. Video içerik konusunda detaylı bilgi almak için müşteri ilişkileri ile iletişime geçebilirsiniz.